martes, 10 de marzo de 2009

VIRUS CUC


  • 1-Que es el virus cuc?

Un cuc (també cridats IWorm pel seu apocopi en anglès, I = Internet, Worm = Cuc) és un Malware que té la propietat de duplicar-se a si mateix. Els cucs utilitzen les parts automàtiques d'un sistema operatiu que generalment són invisibles a l'usuari.

  • 2-Que provoca?

A diferència d'un virus, un cuc no precisa alterar els arxius de programes, sinó que resideix en la memòria i es duplica a si mateix. Els cucs gairebé sempre causen problemes en la xarxa (encara que sigui simplement consumint ample de banda), mentre que els virus sempre infecten o corrompen els arxius de la computadora que ataquen.

  • 3-Com sabem que el nostre ordinador te el virus cuc?

És una mica usual detectar la presència de cucs en un sistema quan, a causa de el seu incontrolada replicación, els recursos del sistema es consumeixen fins al punt que les tasques ordinàries del mateix són excessivament lentes o simplement no poden executar-se.

  • 4-Efectes del virus

Els cucs es basen en una xarxa de computadores per a enviar còpies de si mateixos a altres terminals de la xarxa i són capaces de dur ésto a cap sense intervenció de l'usuari propagant-se, utilitzant Internet, basant-se en diversos mètodes.

  • 5-Una mica d'historia sobre el virus

El nom cuc prové de The Shockwave Rider, una novel·la de ciència ficció publicada en 1975 per John Brunner. Els investigadors John F. Shoch i John A. Hupp de Xerox PARC van triar el nom en un article publicat en 1982; The Worm Programs, Comm ACM, 25(3):172-180.
El primer cuc informàtic de la història data de 1988, quan el cuc Morris va infectar una gran part dels servidors existents fins a aquesta data. El seu creador, Robert Tappan Morris, va ser sentenciat a tres anys de llibertat condicional, 400 hores de serveis a la comunitat i una multa de USD 10050. Va ser aquest fet el qual va encoratjar a les principals empreses involucrades en la seguretat de tecnologies de la informació a desenvolupar els primers tallafocs.
Noti's que el terme anglès worm també té altra accepció dintre del món de la informàtica: Worm (acrònim anglès: "write onze, read many"), pertanyent a les tecnologies d'emmagatzematge de dades. No ha de ser confós amb el de cuc informàtic.


2 comentarios:

seeguidorees!!